2012. május 2., szerda

Villámkritika: Altered (2006)

- Bosszú az Űrből - Idegenek csapdájában

R.: Eduardo Sánchez

Három, korábban az ufók által elrabolt vidéki tahó negyedik társuk halálát megbosszulandó, elfognak egy kis zöld lényt az erdőben, majd a földönkívüli társaival a nyomukban, gyorsan elviszik a Wyatt nevű rég nem látott haverjukhoz, aki egy tanyán él és meglehetősen paranoid a korábban a többiekkel együtt átélt nulladik típusú találkozás óta. Wyatt, aki valamiért többet tud ezekről, mint a többiek, azt állítja, hogy a lényt nem szabad megölni, mert akkor az élien társai secperc alatt törlik bolygónkat a szaknévsorból, csakhogy az elkapott marslakó még leszíjazva is baromi veszélyes, ugyanis telepatikus képességekkel rendelkezik, így irányítani tudja az embereket. Addig tanakodnak, hogy mit csináljanak vele, amíg a lény meg nem szökik. 

A minap felfedeztem, hogy van Pro4 csatornám, és azt is, hogy bár értelmes műsor látszólag nem nagyon, de azért az érdeklődésemre számot tartó b-filmek olykor akadnak rajta. Első ilyen irányú élményem volt ez a magyar keresztségben überfrankó retró b-filmes címet kapott kis független sci-fi-horror, ami sokkal jobb, mint amilyennek elsőre kinéz. Az Ideglelés (egyik) rendezőjének filmje végig izgalmas, és bár a vége olyan, amilyen, de a sztorija így is baromi jó (néhol kicsit a Jelekre hajaz, csak ez nem olyan unalmas), és a véresebb trancsír-jelenetek mellett azért főleg a para-faktorra gyúr rá, méghozzá elég ügyesen. (A bélkitépős jelenet mondjuk kicsit necces, de olvastam, hogy eredetileg horror-komédiának szánták, úgy látszik ez a rész az eredeti forgatóból benne maradt. Én speciel röhögtem rajta, annyira abszurd.)

Ami miatt rendkívül nagy piros pont jár még neki az ellenőrzőjébe, hogy CGI helyett gumiruhát és bitang jó sminkmesteri munkákat láthatunk (a rohadó csávó nagyon komoly), amit manapság nagyon meg kell becsülni, mert ritka, mint ahogyan az ilyen nem túl feltűnő, de nagyon is szórakoztató kis videós gyöngyszemek. Soha rosszabb videós horrorokat!


Trailer: 

6 megjegyzés:

  1. a bélkitépésről mindig eszembe jut ez a jelenet:
    http://youtu.be/CrfuED1BQSc

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van ennél hírhedtebb beles jelenet is :D
      http://youtu.be/Lbzbyg3olQI?t=1m17s

      Törlés
    2. Ja, a PRO4 késő esti sávjában vannak jó cuccok.
      Nekem A bárányok harapnak c. gyöngyszemet sikerült egyszer kifognom.

      Törlés
    3. Azt még nem láttam, de már hallottam róla.

      Ezentúl majd hegyezem a szemem, és ha látok valami érdekességet a műsorban, akkor a twitteren jelzem.

      Törlés
  2. Jól néz ki. Az Ideglelést gyűlöltem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én annyira nem, de ez egyébként a legkevésbé sem hasonlít rá.

      Törlés