2012. március 2., péntek

Beköszönő

Semmi különös, csak egy újabb blogszarság.

Ami várható: Kult és B-filmek, trash cinema, grindhouse életérzés, ritkaságok, mindenféle -sploitationök, némi képregény, kis zene, szex és erőszak, móka és kacagás, illetve vér, izzadtság és könnyek. Meg amit még dob a gép.

Ami nem várható: rendszeres frissítés, esztétikai mélyelemzés, Tarrbéla

Elhanyagolt, viszont teljességgel hiánypótló jakuzafilm-orientált másik blogomat ajánlom: http://bouryokudan.blogspot.com/


28 megjegyzés:

  1. Fasza lesz ez,nyomassad!
    Fasza a Ratsből a kép a fejlécen :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! ;)

    Eredetileg egy gombafelhő volt mögötte, és úgy még jobban nézett ki, csak lecseréltem, mert olyan lett, mintha egy posztapokaliptika témájú blog lenne.

    VálaszTörlés
  3. Amúgy szerintem nem lenne hülyeség a fórumról átemelni a filmes cuccaidat, a kommandós dolgokat, stb
    Így egyhelyen lennének ezen a blogon.

    VálaszTörlés
  4. Gondolkodtam rajta, de még az is lehet, hogy újra megnézem az összes kommandósfilmet egytől-egyig, és mindegyikről részletes esztétikai elemzést írok. :)
    Túl sok irás van ott túl sok mindenről, de lehet, hogy majd egy-egy posztba összefoglalom műfaj szerint az eddig látottakat, legalábbis a rájuk adott pontszámokat, hogy lássam mit ne nézzek még csak véletlenül se újra. De hálisten még van bőven új anyag is, amikből dolgozni tudok. Szarból sosincs hiány.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örvendek, hogy folytatod az esztétikai elemzéseket :), engem pláne érdekelnek a ritkaságok, kult filmek is..öö..közben, na de a móka és a kacagás, meg zene..meg bármi amit még nem tudok, az meg elég sok.
      már így startból nem láttam semmit sem, amiről írtál, ezért pont jó, hogy nyitottál egy új blogot :)

      Törlés
  5. Cső Punky, majd nyomulok én is itt a kommentekben!
    Heavy Metal is The Law!

    Metalucifer

    VálaszTörlés
  6. Valamit csinálnom kellene ezzel a kurva bloggal, mert most így végignézve kurvára lapos és érdektelen. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, Chavi, nézd meg a saját, eredeti célkitűzéseidet. A B-mozikból sem a ritkaságokat szedted elő eddig. Az igazi kult mozik eddig még nem bukkantak fel. A Hong Kong Godfather szinte az egyetlen, ami abba a zsánerbe belefér,de az sem a legérdekesebb kategóriából van. Szerintem kult területen válogatva tudnál valami izgalmassal előállni. A horrorokon, a sci-fiktől a generációs mozikon át a művészi kísérletekig(stb.) terjed a paletta, van még izgalmas téma bőven. Csak jól kell szelektálni. Pár ötlet: a legkeményebb kézitusás filmek; A vad banda, Délutáni puskalövések, Pisztolypárbaj és más rendhagyó westernek; az intelligens sci-fik: Rögös út vezet a csillagok közé; A halott ember levelei; Az ezüst bolygó vs Nehéz istennek lenni, Rajnai:A feladat; Jodorowsky mozik; generációs:Zabriskie Point; Eper és vér, Easy Rider; NDK-jugoszláv "westernek"; szocialista "noir":Banditák alkonya; a magyar Szürkület; a szovjet újhullám (53 hideg nyara, Vörös kányafa, Moszkva nem hisz a könnyeknek, Ellenőrzés az utakon, Jöjj és lásd, Fivér 1-2, Vorosilov mesterlövésze). Meg amik ezek netán eszedbe juttatnak.

      Törlés
    2. Az eredeti célkitűzésben kult és B-filmek, trash cinema stb. is szerepelt. Valószínűleg túl széles és esetleges a merítés, így lényegében magamnak írom, magamnak viszont minek írjam?

      Most kicsit szüneteltetem a dolgot és közben újragondolom, de az biztos, hogy a jövőben ennyi időt és karaktert nem szánok egy-egy filmre.

      Törlés
  7. A blog nemrég indult, a célközönsége nem széles, az eddigi filmek sem közismertek. Tülekedésre a kommentár részen igazán nem számíthattál. Hozzászólók egyébként is csak azok között szoktak kikerülni, akiket valami oknál fogva az átlagnál jobban érdekel az adott mű. Vagyis a gondos filmválasztás létkérdés. Továbbá kell hozzá szerencse is. A szamurájfilmeknél nálam semmi visszajelzés, de az jóval népszerűbb Ázsiafilmen is szinte elenyésző a beírások száma. Ez van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki kellene találni valami közös figyelemfelkeltő dolgot, amiben a magunkfajta obskurus filmekre szakosodott magányos bloggerek vennének részt.

      Törlés
    2. írd azt, hogy csaj vagy és meztelenül írod a blogot. én például így is rendszeresen olvasom és kommentelek, mert szerintem eddig sem szar, elég érdekes és változatos. a világmegváltás meg amúgy is messze állna a punk attitűdtől - ahogy ez a modoros szó is. ha újragondolod is, ne görcsölj, és éld az álmaid, törj a csúcs felé, harcold meg a...
      http://youtu.be/d6wRkzCW5qI

      Törlés
    3. Köszi a támogatást. ;)

      Azon már gondolkodtam, hogy a jövőben inkább rövidebb, amolyan kompakt ajánlószerű kritikák kellenének, legalábbis az ilyen másodvonalbeli filmeknél.

      És ezentúl teljesen meztelenül írom majd a blogot. Egyáltalán nem lesz rajtam mez. :)

      Törlés
  8. hát bevallom őszintén, egy icipicit tényleg lapos, te kellett volna kirúgd a többit a másik blogról(amiről már hallani sem akarsz), összeszedni magad akikkel jól tudtál dolgozni, nem csak úgy eldobni a "gyereked", visszajöttél volna a fórumra, és ezt amit itt csinálsz, megcsináltad volna ott. sejtem, hogy magatokhoz hasonlókat szeretnétek olvasóknak, de ez általában kevés, ezért miért ne nyitnátok egy kissé az új generáció csipáját? ehhez amalgám kell, muszáj keverned, mert valamivel bekell csalnod az olvasót, nem?
    vagyis másképp kérdezem: olvasót akarsz-e, vagy hozzád hasonló experteket, kikkel egy nyelvet beszélsz, vagy tényleg csak a magad szórakoztatására írsz?..asszem nem mindegy, mert ma már több millió blog van, ebből rengeteg a filmes, sőt rengeteg a nagyon-nagyon jó filmes blog, tehát te mit akarnál?

    ps. valahol nekem mindegy, csak rájövök ha valakinek az a fajta humora van, amit én csípek, de itt ezen a blogon, ez nem jött át, mint pl. a Geekz-en, meg azon a másikon. de a Bouryokudan-on sem jön át ez a kívételes képességed. sajnos. mert pl. chuck-d hiába írja, hogy névtelen, érződik a stílusán, hogy ő az :)..de nálad valahogy ez elveszik itt, és csak a kommenteknél érződik.
    még hozzak innen egy példát, Deliria amit s ahogyan csinálja, tök jó, már rengeteg filmhez hozta meg a kedvem, ő megint olyan humorral született amit én kedvelek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "olvasót akarsz-e, vagy hozzád hasonló experteket, kikkel egy nyelvet beszélsz, vagy tényleg csak a magad szórakoztatására írsz?"

      Igen, ez érdekes kérdés, hogy mi is tulajdonképpen a blogom igazi célja? Egyszerű információátadás vagy valamiféle személyes hangvételű élménymegosztás?

      A jakuzás abszolúte egy "expertblog" egy kimondottan ritka és speciális műfajról, így aztán a kutya se olvassa (de mégis annak a blognak köszönhetem egyetlen igazán komoly publikációmat), azt tényleg magamnak csinálom, és csak megszokásból.

      Ezt a jelenlegit meg nem is tudom, hogy mi célból hoztam létre, de valószínűleg az Artéria után fellépő frusztrációm vetült ki íráskényszerben. :D Azt viszont tudom, hogy ebben a formában nem biztos, hogy van értelme csinálni, mert én sem érzem igazán jónak. És nem tudok elég jól írni ahhoz, hogy mondjuk stílussal eladjam a tartalmat. Szóval ezt tényleg újra kell gondolnom.

      (Az a bizonyos fórum fontos volt nekem, jól éreztem magam ott éveken át, de az már régen rossz, ha egyetlen ember távozása képes így zátonyra futtatni. Az egy jó hangulatú baráti társaság volt, kötetlen beszélgetésekkel, ahonnan rengeteg jó dolog indult el, és pont ezek miatt nem tudtam volna ott maradni azok után, ami történt. Nem az én fórumom, nem zavarhatok ki onnan senkit.)

      Törlés
  9. azt ott jól látom a twitter-en, hogy "szánalmast" írtál az Artériára? :)..ok, sokan otthagyták miútán elmentél, de még egypáran írogatnak rá, de ez nem elég. tehát ne olyan mint régen. mert retró olvastam, és az tetszett. amúgy akik úgy érezték, hogy "felsőbbrendűek" s nem keverednek az egyszerű halandókkal azok más fórumot nyitottak, s már semikor sem jönnek. értettem, nem vagyok épp olyan hülye, mint amilyennek teszem magam. de azért egy pár srác továbbra is pont úgy ott van mint ezelőtt, s ez egy CSODA. lehet, hogy szánalmas, de azért ők még ott vannak, s valahol tisztelem ezért őket. bár mindig azt hiszem, hogy neked is jelentett ez valamit valamikor, de hogy ennyire szíved legyen ezt végig nézni, azt már durvának találom részedről, mert te voltál a motorja a fórumnak, s tudtad, ha elmész akkor ez lesz. tudtad, ne is tagadd le :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem én voltam a fórum motorja, hanem az a punbb vagy mi.

      Látom én, hogy irogattok, pl. arról, hogy miért nem írogat senki. :) Nem az Artéria a szánalmas, hanem ahogy le vagytok bénulva. (Nevezzétek ki a hátbaszúrós srácot fórumbohócnak, csak aztán nehogy kitegye onnan a szűrötöket.)

      De majd lehet, hogy írok egy posztot a Hogyan leheljünk életet egy haldokló fórumba? címmel, amiben átadom a titkos ősi tudást. :)

      Amúgy a másik fórum még uncsibb, szóval nem éppen konkurencia.

      Ebben a mai világban, az élő beszélgetések már teljesen tönkrevágták a fórumozást. :( Ha így folytatjuk, még a végén a szabadba fogunk szórakozni járni.

      Törlés
    2. isteni humorod van:))..s pont ma ajánltam a hátbaszúrós srácot a bohócnak. úgyanakkor CSAK most világosodtam meg, a helyzetet illetően. tehát ő valahol egy kissrác melletted, te már érett pasi kell légy, nem tudom hány éves vagy, de az az érzésem, hogy jóval több mint a srác. tehát a te véleményeidet, ő rosszul értelmezte, mert neked 67ezerszer jobb a kritikai érzéked, na meg az ízlésed mint az ővé. s ha innen nézem, akkor a srác nem is annyira hibás, mert ő még kölyök melletted. érts meg őt. merek fogadni 1 millióba, hogy igazam van :)
      igen, a fórumoknak rég befellegzett, de te amit csináltál, azt kurva jól csináltad, ez így igaz. s ezért biztos vagyok benne, hogy a Randomon is kurva jól végezted a dolgod és direkt megmondtad a véleményed, amit ők nem értettek meg, azt hitték, hogy csak blamálod, pedig NEM, hanem te tényleg jól láttál dolgokat :) itt van a kutya elásva.
      s minket ezért elhagytál? a többi fórumozót? akik kedveltünk téged? nem volt szép tőled :)(megkopogtattam a pofám egyik felét:))

      Törlés
    3. Az ilyesmi nem kor kérdése, hanem gerincé.

      Egyébként abban az évben születtem, amikor Ausztriában népszavazás rendeztek a Zwentendorfi atomerőmű használatba vételéről, illetve amikor Tuvalu elnyerte függetlenségét. Ha ebből nem megy, akkor még annyit segítek, hogy a Jugoszláv Kommunisták Szövetsége ebben az évben tartotta 11. Kongresszusát. Mondjuk ezzel már tök könnyű lesz.

      Törlés
  10. '78-ban? :)

    ha nagyon fiatal vagy és művész, ÉS alkotni akarsz..akkor nem gerinc kérdése. hanem az éretlenségé, hogy nem értett téged. hátadmögött kavart, mert nem akart szembeszálni veled. elbaszta. ez van. értsd meg már egyszer azt a taknyos kölyket, mert ha igaz a '78, akkor az melletted :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam, hogy a jugó komcsikkal túl sokat segítek. :S

      Értse meg őt az anyukája azután, hogy kitéptem a nyelvét.

      Törlés
  11. :D

    najó, gyere írd meg azt a "hogyan leheljünk életet egy haldokló fórumba?", de a fórumon!, ne csináld na az agyad, tudtad, hogy te voltál a szív az artériának. gyere vissza, s szervezz valami film maratont, részt veszek, inkább nem tanulok, s nem megyek a suliba vizsgázni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Menjél csak szépen suliba! Vagy egész életedben ilyen szakadt blogokon akarsz lógni, a hozzám hasonló (Te)csöves bloggerek társaságában? Ezt nem engedhetem! Ezért holnapig nincs poszt, te meg sipirc tanulni! Ne akarj olyan lenni mint én.

      Lesz majd itt is filmmaraton, amiben mind a három olvasómra számítok majd. ;)

      Törlés
    2. Szerintem alapítsál egy új fórumot.
      Ezen a felületen nagyon körülményes a kommunikáció.

      Törlés
    3. Hát ezt nem ígérem, ehhez én nem értek, meg nem is tudom, hogy van-e értelme egyáltalán ilyen kevés emberre fórumot csinálni, de majd meglátjuk. Egyelőre nem feszíti szét a blogmotort kommentáradat. De azért betesszük a tervek közé.

      Törlés
  12. :D
    óóh, megyek suliba, csak nem szeretek tanulni. most is azt hazudtam, hogy tanulok, csak hagyjanak egyedül ..s azzal úzsgyi, rajta is vagyok a blogokon :)
    szóval most sem jössz vissza a fórumra? hiába volt minden próbálkozásom ? :(

    VálaszTörlés