2012. április 21., szombat

Virgins of the Seven Seas (1974)

- The Bod Squad
- Karate, Küsse, blonde Katzen

Öt fiatal európai nő esik a kínai kalózok fogságába, akik mellesleg a szexrabszolgaipar beszállítói is, így aztán a csajok egyhamar egy emberkereskedő háremében találják magukat. Ott aztán szexuális továbbképzésben, illetve rendszeres testi fegyítésben részesítik őket, mielőtt még piacra bocsájtanák őket. A hárem egyik női munkatársa, Ko Mei Mei (aki maga is kényszerből van ott) azonban segíteni akar a lányoknak megszökni, ezért titokban kung-fu edzéseket tart nekik (melynek része a halálos olívabogyómag köpés is), majd a bátyja, Ko Pao segítségével megszervezi a szöktetést is. 

Én az ilyen mozikért élek, kérem szépen! Egy olyan filmnek, amiben (fél)meztelen csajok kung-fuznak le kínai haramiákat nincs túl nehéz dolga, ha le akar venni a lábamról, bár őszintén szólva, ehhez már a plakát látványa is elég volt. A Virgins Of The Seven Seas egy műfaji hibrid, lényegében a 7 Aranyvámpír Legendájának egyik testvérfilmje, amiben a Shaw Brothers a kung-fut egy másik jellegzetesen európai zsánerrel, a bajor szexvígjátékokkal próbálta meg párosítani.



A Shaw Brothers ezúttal egy NSZK stúdióval (Rapid Film) állt össze koprodukálni egyet, előbbiek Chih-Hung Kuei kipróbált exploitation-veterán rendezőt, a krautok pedig Ernst Hofbauer, a Schulmädchen Report filmekről ismert direktort adták be a közösbe, és a végeredmény pont olyan is lett, mint amit első hallásra elvárnánk ettől az interkontinentális filmes társulás szerelemgyerekétől. Ázsiai környezet és színészek, szinte végig pucér európai nők, látványos kung-fu és wuxia összecsapások, mindez nyakon öntve az ázsiai pikáns komédiákra, és a tiroli szexvígjátékokra egyaránt jellemző olcsó slapstick jellegű humorral. Kell-e ennél több? Normális esetben igen, de az önfeledt bűnös élvezethez aligha.



A sztori persze jelzésértékű, és nagyjából alá van rendelve a kötelező exploitation elemeknek, vagyis hogy a lehető legtöbb pucérkodásra, akcióra és humorra biztosítson alkalmat, így aztán nem is panaszkodhatunk a tempójára és a ritmusára, 3 percenként minimum egy saller vagy legalább két cici számolható, de többnyire a kettő egyszerre látható a képernyőn. Persze a végén lehet csak igazán lubickolni a jóban, egy nagy és látványos össznépi szabadtéri bunyóban, ahol is egy elhagyott tengerparti falu maradványai között a felszabadított és rekordidő alatt a harcművészet mestereivé képzett csajszik (némi segítséggel) lenullázzák az elrablóikat.

"- Most megmutatom, hogyan vágjátok le az ellenfél tökét."


- Mi az ott az égen? Egy madár? Egy repülő?
A humora kicsit (nagyon!) gagyi, és szebb bunyókat meg merészebb pajzánkodást is láttam már, de így együtt, egy filmben azért ritkán van együtt az ilyesmi, szóval nagyon is megbecsülöm most a jót.  (A japánok azért több stílust és morbidabb humort vittek a hasonló jellegű exploitationjeikbe.) Lehet, hogy csak egy bot-egyszerű és egy nem túl maradandó "tits & kungfu" film (ha nincs ilyen zsáner, akkor most megalkottam, legalábbis a nevét), de nagyon szórakoztató, és valahol tök jól összefoglalja a 70-es évek exploitationjeinek egyszerű szépségét. Szex, csajok, humor, harcművészet, erőszak, Ázsia.


Trailer:

7 megjegyzés:

  1. Ezt látnom kell. Bár az ázsiai poénkodást egyre nehezebben tolerálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ja, az ázsiai humor az valami olyasmi, ami nélkül szerintem nem biztos, hogy kevesebb lenne ez a világ. :) Pl. amikor egy amúgy is ronda kínai elkezd grimaszolni, na, attól rosszul vagyok.

      Törlés
  2. ellennék egy ilyen film forgatásán, már ha nem halt volna ki a vászonról a műfaj és a csöcs. jók a csajok, én is fegyíteném őket, bármit is jelentsen ez a szó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony. Ez egy sajnálatosan kihasználatlanul maradt alapötlet, mármint hogy pucér csajok meg a harcművészet. Én mindig is szerettem volna egy olyan filmet forgatni hazai környezetben, amiben szexi karatés-kungfus csajok iszonyatosan megvernek egy rakás lánykereskedő maffiózót, akiknek mellesleg egészen a Parlamentig vannak kapcsolataik. Igazi emancipunci film lenne, komoly meszidzzsel. Az lenne az üzenet, hogy ne szórakozz a karatés csajokkal, mert szétrúgják a valagad! Pornós csajok lennének a főszereplők, és a zene alatta meg vakacsika.

      Nem tudom, Vajna adna-e rá pénzt. :/

      Törlés
    2. szerintem a pornós csajokkal való filmforgatást hamar átgondolnád - okosak -, amennyit meg manapság lehet vetkőzni egy mozifilmben - semennyit - még igazán szükséges sem lenne. de ha lesz ilyen, én mindenképp bedolgozok ingyen, semmihez sem értek, de majd tartok valami nagy lemezt, hogy több fény menjen a bimbókra.
      az öreg hörcsög megküldené pénzzel, ha az exeivel forgatnád. ;]

      Törlés
    3. Azért lenne jó pornósokkal csinálni, mert akkor utána megcsinálnám a pornóverziót is, de igazi színészekkel. Ettől lenne olyan eredeti ez az ötlet!

      Törlés
  3. Jó kis film. :)

    VálaszTörlés